Facebook

Instagram

Home / Lifestyle / Lokali Beograda sa najlepšim enterijerom

Lokali Beograda sa najlepšim enterijerom

Lifestyle
Nameštaj | Lifestyle | Lokali Beograda sa najlepšim enterijerom
Lokali Beograda sa najlepšim enterijerom

Grad sa vrhunskom reputacijom u niši noćnog života, gastro užitaka, kao i hedonističkih doživljaja uopšte, definitivno sadrži obilje lokala vrhunske ponude i prelepih enterijera. Beograd je širom Evrope, a i ostatka sveta, poznat kao grad koji se ponosi ogromnom ponudom najrazličitijih ugostiteljskih lokala.

Jedini problem je što je izbor lokala toliki da ni Beograđani, kao ni oni koji u njemu borave, ili ga turistički posećuju - ne znaju gde će pre. Ako vam je estetika važan faktor pri odabiru lokala u kome ćete popiti kafu, koktel, pojesti ručak ili možda izaći u nezaboravan provod - imate sreće, jer u nastavku teksta sledi selekcija lokala Beograda sa najlepšim enterijerom.

#1 Café Moskva - raskoš i secesija u centru grada

Ukoliko vam kažemo da je čak i Ivo Andrić imao svoj sto u ovom lokalu, a da su u njemu kafu pili i Mileva i Albert Ajnštajn, da li je to dovoljno da vas ubedimo u to da je Café Moskva jedan od najkultnijih, a definitivno i najlepših lokala Beograda?

Ovaj kafić deo je hotela Moskva koji je sve samo ne običan hotel. On je znamenitost Beograda i predstavlja jedno od najvažnijih zdanja prestonice. Zgrada je izgrađena 1906. godine, a više od pola veka nalazi se pod zaštitom države kao spomenik kulture grada Beograda.

U samom centru grada, na prelepim Terazijama, smeštena je Moskva, u čijem podnožju možete uživati u kafi, vinu, čuvenom Moskva šnitu, ali i drugim pićima i desertima.

Enterijer Moskve uređen je u stilu secesije, a raskoš stilskog nameštaja i zlatno-belih ornamenata po zidovima nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Galerija kafeterije Moskva posebno je drag deo enterijera njenim redovnim gostima. Udobne fotelje i kauči, uz niske stolove, Moskvu dodatno obogaćuju nezaboravnim komforom.

#2 Splav Sindikat - noćni provod u vrhunskom enterijeru

Splavovi Beograd čine gradom koji mnogi smatraju prestonicom noćnog života regiona, ali i čitave Evrope. Ukoliko upravo tražite mesto za vrhunski provod, koje se odlikuje i lepim i raskošnim enterijerom - splav Sindikat definitivno je jedan od njih.

Svetleći baloni koji vise sa plafona, a emituju najrazličitije kolorite, uz ostale zanimljive rasvetne efekte, kao i kvalitetnu organizaciju prostora, ovaj splav definitivno preporučuju za listu lokala nalepšeg enterijera u Beogradu.

#3 Villa Maska - originalni enterijer u srcu Vračara

Villa Maska ušuškana je na lepom, mirnom Vračaru, u blizini Hrama Svetog Save, na adresi Rankeova 7. Kao što već iz imena možete zaključiti, Maska je vila - raskošna i prostrana kuća podignuta 1926. godine.

Ipak, njeni vlasnici odlučili su da je radije pretvore u ugostiteljski lokal, nego da je iskoriste za život. Tako je Villa Maska postala jedan od ugostiteljskih lokala Beograda sa najlepšim enterijerom.

Šarenilo i egzotična atmosfera Maske, uz mnoštvo figurica i ukrasa koje ćete videti u svakom kutku lokala (a mogu postati vaše, jer su skoro sve na prodaju) Masku čine vrlo autentičnom i definitivno je preporučuju za mesto na listi lokala sa najlepšim enterijerom.

#4 Blaznavac cafe-bar

Dok splavovi Beograd čine mestom bogatijim za provod na rekama, a uglavnom su i modernih enterijera i eksterijera, Dorćol ga obogaćuje sjajnim barovima za “zagrevanje”, ali i savršenim ambijentima za odmor i uživanje u piću tokom dana.

Jedan od istaknutih reprezenata dorćolskih lokala prelepih enterijera je Blaznavac. Potpuno autentičan, sa zanimljivim motivima i neonskim svetlima, kao i širokom ponudom odličnih koktela, Blaznavac definitivno predstavlja jedan od lokala sa najlepšim i najautentičnijim enterijerom u gradu.

Bicikle koje vise iznad glave, stari, dobri, stari fliper za razonodu, slika Gavrila Principa sa porukom “Šta si sve spreman da uradiš iz principa?”, kao i papirna glava tigra, koja je tu da se poigra sa kičom i starim, lovačkim enterijerima - samo su deo nezaboravne dekoracije u Blaznavacu.

Upravo je Blaznavac dokaz kako kič može biti lep i moderan, a ovaj lokal naročito privlači mlade, kako zbog svoje fotogeničnosti, tako i zbog žive atmosfere koja je u njemu uvek prisutna!

Sigurni smo da će vam naša selekcija beogradskih lokala sa najlepšim enterijerima pomoći da se već danas odlučite za neki od njih. Od elegantne Moskve, preko zanimljive Maske, veselog Sindikata i modernog Blaznavaca - sigurno ćete pronaći lokal po svom ukusu. U ovim lokalima osetićete pravi, nezaboravni duh Beograda, a ako ste esteta - u pogledu ćete sigurno uživati.

Nameštaj | Lifestyle | Lokali Beograda sa najlepšim enterijerom Nameštaj | Lifestyle | Lokali Beograda sa najlepšim enterijerom

Kontaktirajte nas putem društvenih mreža

Korisni linkovi

House Beautiful
House Beautiful | Uređenje doma | Nameštaj
Domus
Domus | Uređenje doma | Nameštaj
Interior Design
Interior Design | Uređenje doma | Nameštaj
Arhitectual Digest
Arhitectual Digest | Uređenje doma | Nameštaj
Better Homes and gardens
Better Homes and gardens | Uređenje doma | Nameštaj
Ideat
Ideat | Uređenje doma | Nameštaj